Az INDIT Közalapítvány MBT Pécsi Munkacsoportjának norvégiai ösztöndíj támogatása

Az INDIT Közalapítvány MBT Pécsi Munkacsoportjának norvégiai ösztöndíj támogatása

2016. tavaszán MBT Pécsi Munkacsoportunk öt tagja egy hét napos norvégiai szakmai látogatás, illetve norvég partnerei Pécsre utazásának megvalósításához nyert el támogatást az EGT Alapoktól.

A duál diagnózisú betegek (függőség és személyiség zavarok) kezelésében innovatívnak számító mentalizáció alapú terápia (MBT) hazai elterjesztésén fáradozó szakemberek (pszichiáter, pszichológusok, szociális munkások) a norvég Bergen Clinics Foundation MBT munkacsoportjának tevékenységét ismerhetik meg részleteiben a kinttartózkodás során, ahol a módszer atyjának tekintett, Londonban dolgozó Anthony Bateman szupervízióján is részt vehetnek.

A 2016. októberében esedékes kiutazást 2016. szeptember 1-2-án az MBT Pécsi Munkacsoport által szervezett „Mentalizáció és Felépülés” Szakmai Napok előzték meg, ahol többek között a Bergeni Klinika két vezető MBT szakembere, Kari Lossius szakmai vezető, igazgató és Nina Arefjord, vezető klinikai szakpszichológus tartottak előadást az addikció és az MBT módszer kapcsolódásairól, vezettek workshopot a mentalizáció alapjainak gyakorlati alkalmazásáról, illetve tartottak nyitott szupervíziót.