A Drogprevenciós Munkacsoport párkapcsolati erőszak ellenes kampányának újabb plakátjai

A Drogprevenciós Munkacsoport párkapcsolati erőszak ellenes kampányának újabb plakátjai

A korábbi híradásunkban bemutatott, szeptember-októberben kihelyezett plakátokat újabb óriásplakát és több citylight követte a Drogprevenciós Munkacsoport párkapcsolati erőszak ellenes kommunikációs kampánya során, amely a Norvég Civil Támogatási Alap segítségével valósulhat meg a „Szabadság, Egyenlőség, Párkapcsolat II. – Komplex program a párkapcsolati erőszak mérséklésére Pécsett” című projekt keretén belül:

– 2015. december és 2016. február között a Komlói út centrum felé vezető oldalán „A fal adja a másikat” munkacímű második óriásplakát látható, amely a párkapcsolati erőszak köznyelvi beágyazottságát, nyelvi tükröződését és nyelvi szintű elterjedtségét ragadja meg.

– 2015 novemberében a generációról generációra öröklődő családi traumák jelenségét körüljáró, „Örökség” munkacímű harmadik citylight Pécs keleti városrészében, a 6-os út OMV kúttal szemben lévő oldalán, egy forgalmas buszmegállóban került kihelyezésre, amelyet a hónap második felében a „Drágám ezt neked hoztam” című negyedik citylight váltott, a maga ironikus erőszak ábrázolásával. 2015 decemberében, változatlanul ezen a helyszínen, a párkapcsolati erőszak újratermelődésének veszélyéről üzenő „Ha megnövök, olyan leszek, mint apa” című ötödik citylight szerepelt.

2016 januárjában a citylightok Kertvárosba „költöztek”, az Aidinger János úton, a volt Lila ABC-vel szemben lévő buszmegállóba. Itt, a decemberivel azonos, „Ha megnövök…” plakát fogadja a járókelőket.

További információk: www.drogprev.hu, illetve a Drogprevenciós Munkacsoport Facebook oldala