Pécsi szakemberek segítettek O.Z.O.R.A-n

Az Ozora fesztiválon az INDIT Bulisegény munkatársai is jelen voltak, és nagyon sok embernek segítettek.

Hippi napközis tábor, írta az egyik internetes újság a közelmúltban véget ért Ozora Fesztiválról. A szókapcsolat már önmagában is árnyalja azt a képet, amely a rendezvényről az elmúlt években kialakult – ne hallgassuk el, korábban rendre a kábítószer-fogyasztás hangsúlyos jelenléte miatt írtak a lapok a fesztiválról (nem egy esetben persze eltúlozva a drog felbukkanásának mértékét és súlyosságát). Az idei Ozora Fesztivál kapcsán azonban indokolt volt a megengedőbb hangnem: nem voltak tömeges letartóztatások, látványos rendőri felvonulások – a rendezvény ugyanis egyáltalán nem drogozásról szólt.

Hogy ez mennyiben köszönhető a pécsi INDIT Közalapítvány Bulisegély programjának, azt persze nem lehet megtippelni sem – ugyanakkor tény, hogy a baranyai szakemberek ott voltak, és dolgoztak a fesztivál mind a hét napján. A fesztiválozók biztonságos szórakozásáról a mentősök és biztonsági őrök mellett tehát a Bulisegély szakképzett önkéntesei is gondoskodtak: a fesztivál alatt éjjel-nappal működött bázisuk, ahova a pihenni vágyók és a rosszulléttel küzdők betérhettek, s ingyen kaphattak ásványi anyagokkal dúsított vizet, szőlőcukrot, ropit, illetve a biztonságos bulizásról szóló felvilágosító anyagot. A nagy melegre való tekintettel a nappali órákban folyamatosan zajlott a víz osztása a főszínpadnál szórakozók között is.

– A professzionális, képzett segítőkből álló INDIT Bulisegély csapat munkájának köszönhetően idén nyáron is több tízezren szórakozhattak biztonságosan a fesztiválokon és a dél-Dunántúli szórakozóhelyeken – mondta el Hegedűs Attila, az INDIT Bulisegély szolgálat koordinátora. Tapasztalata szerint azokon az eseményeken, ahol a szervezet folyamatosan jelen van, megváltozik a partizók szemlélete, tudatosabbá válnak, egymásra és magukra is jobban figyelnek.

az eredeti cikket a www.bama.hu oldalon érheted el!