Az INDIT Bulisegély szakmai segítséget nyújt a győri PartySegély szolgálat beindításánál!

A most szombaton kezdődő városi program kísérleti jelleggel indul két győri szórakozóhelyen. A tevékenység lényege, hogy elősegítse a fiatalok biztonságosabb szórakozását, valamint csökkentse a legális és illegális szerhasználatból eredő ártalmakat.

A szórakozóhelyeken való jelenlét különleges alkalmat kínál, hogy informálja a fiatalokat arról, van kihez fordulni probléma esetén.

A diszkókban jelen levő segítők az éjszaka folyamán 11 óra és 4 óra között lesznek szolgálatban, a legális és illegális droghasználat káros hatásait – így a felmelegedést, kiszáradást és szédülést megelőzendő – folyadékot, vitamint, szőlőcukrot is adnak a szórakozóknak, de az óvszerosztás is a tevékenység része.

A szakemberek felvilágosítással szolgálnak a drogok káros hatásairól és váratlan következményeiről is. Felkutatják a szemmel láthatóan rosszul lévő fiatalokat, segítséget nyújtanak a józanodás során. A krízishelyzetben lévők számára mentális segítséget is biztosítanak. A problémás szerhasználókat kezelőhely felé irányítják.

A szolgáltatás fejlesztése a INDIT Közalapítvány mentorálásával történik, a győri megvalósítást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat “Színestér” intézménye koordinálja.

A győri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum által támogatott kezdeményezésben a Családsegítő Szolgálat Gyermekjóléti Központja is közreműködik.

A szervezők a kísérleti szakaszt követően értékelik a tapasztalatokat, és ennek tükrében a szolgáltatás hosszabb távon, több szórakozóhely bevonásával kiterjeszthetővé válna.

Az eredeti cikket a kisalföl.hu-n olvashatod