Parti Busz

Parti Busz

Party Busz, új éjszakai menetrend, Biztonságos Szórakozóhely program:

 A februárban indult Party Busz egy városi összefogásnak köszönheti a sikerét. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, INDIT Közalapítvány és Drogprevenciós Munkacsoport, Tüke Busz Zrt. illetve négy pécsi szórakozóhely fogott össze azért, hogy a saját eszközeivel tegyen valamit a városban szórakozók biztonságosabb hazajutásáért. A Party Busz az elmúlt négy hónap alatt elérte társadalmi célját, hiszen sikeresen hívta fel a figyelmet a biztonságos hazajutás fontosságára. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján az látszott, hogy szükséges egy a város egészét érintő komplex új éjszakai menetrend kidolgozása. A menetrend tervezésén a PTKE és a Tüke Busz Zrt. közösen dolgozott, aminek köszönhetően a környező kistelepülések is bekapcsolódtak az éjszakai hálózatba. A Party Busz jó gyakorlatát felhasználva az összes éjszakai járaton ingyen lehet utaznia azoknak, akik rendelkeznek diák vagy összvonalas bérlettel.

 A „Biztonságos Szórakozóhely“ program alulról szerveződő mozgalom, a szórakozóhelyek társadalmi felelőségvállalása okán létrejövő minőségbiztosítási rendszer, amely Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat támogatásával és az INDIT Közalapítvány szakmai segítségével jött létre.

Az ötödik hónapja futó programban jelenleg az UNIV, Sörház, Szenes és a JackPot szórakozóhelyek vesznek részt. Az INDIT Közalapítvány Bulisegély Szolgálata a külföldön már jól bevált modellek alapján folyamatos audit szolgáltatást nyújt ill. képzéseket biztosít munkatársaik számára. A tervek szerint az első Biztonságos Szórakozóhely címek az év őszén kerülhetnek átadásra.

 

Információ

A Parti Busz program jelenleg nem aktív